onsdag 14 augusti 2013

Vägen till LYCKA


5 tips att finna Lyckan i livet

 
1. Skriv ner 5 saker du tycker om att göra, så som måla, träna eller träffa vänner. Bli bättre på att planera in det i ditt liv och prioritera bort andra saker som inte är lika viktiga.

2. Bli bättre på att inte använda "elprylar". Skippa att ha mobilen bredvid eller i sängen under natten, titta mindre på tv välj att tex läsa en bok i stället och att titta Facebook, Twitter eller Instagram om vart annat för att inte "missa" något, det hör man ju att det inte är speciellt nyttigt, ta en promenad och lämna mobilen hemma istället som ett exempel.

3. Se till att det är fräscht där du bor. Att ha ordning och reda runt om sig minskar stressen, att bädda sängen när du stiger upp, se till att diskbänken är ren, inte massa onödiga prylar framme och ha en inredning du trivs med. Har du ett hem där du trivs kan du börja trivas med andra saker också som du kanske inte räknat med.

4. Se till att du väljer rätt människor i ditt liv! Att ha vänner som tar mer energi än vad de ger är inga sunda vänner. Välj istället att umgås med de som är äkta och som du kan räkna med.

5. Skriv en lista på sånt du vill göra under halvåret framöver och börja bocka av en efter en. Känn dig inte stressad att du måste hinna med allt, utan ta den tid du behöver och gör det du känner för. På min lista står tex. plocka svamp, åka till BodaBorg och umgås med familjen. Är nog uppe i 30 saker jag vill göra under vintern aldrig att jag kommer hinna med allt, men när du har en stund eller dag över kan du ta fram listan och se om det finns något som passar.
 
 
//MatildaEvelinaLundgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar