tisdag 13 augusti 2013

Känner du dig själv?

Jag menar vet du vad du är för människa(?), vad du gillar att göra, hur du ska reagera när du blir sviken eller varför du gör som du gör i vissa situationer? Detta var frågor som kom upp i min skalle idag. Jag tror det kan vara svårt för många att bortse från vad andra tycker och tänker om en. Att man ska vara på ett vis sätt för att passa in i relationer med klasskamrater, pojkvän/flickvän eller kanske familj. Detta är ju inget nytt man får höra, men jag har alltid tänkt att det inte gäller mig på något dumt sätt.
 
Min mamma har sagt till mig flertals gånger att jag måste vara självständig och inte göra sånt jag inte vill.. men så tänker man "äsch så säger hon bara för att hon är min mamma", men hon har så rätt och jag hoppas att andra ungdomar lyssnat när de fått föra dessa ord. Finns så mycket jag skulle vilja radera helt och hållet, sånt som jag inte vill minnas för varje dag av mitt liv. Så snälla om ni läser detta ta åt er och tänk till en extra gång innan ni gör något som ni kanske ångrar efteråt.
 
Jag försöker se mina dumma beslut från den ljusa sidan, att det faktiskt har lätt mig till den personen jag är idag, och innerst inne är jag rätt nöjd med henne.. Någon dag kommer jag hitta rätt och vara nöjd med min tillvaro.
 
Kämpar varje dag med att försöka vara JAG och inte som någon annan vill, vissa dagar är det enkelt andra dagar vill jag bara att någon annan ska ta alla beslut åt mig. Jag är medveten om att jag gillar att göra andra lyckliga, och det är både en svaghet och en väldigt bra egenskap att ha.
 
Låt oss hitta oss själva!
 
 
//MatildaEvelinaLundgren

4 kommentarer:

 1. Puss på dig Tildo! :-*

  SvaraRadera
 2. Älskling... Vad fint du skriver! Det är klart att det är en fantastisk egenskap att vilja göra andra lyckliga och den skall du vara stolt över att du äger

  Men...

  Du får aldrig någonsin försöka göra andra lyckliga genom att göra våld på dig själv. Aldrig någonsin. För du är huvudpersonen i ditt liv och den allra viktigaste du har :)

  Det kommer bli fint ska du se, det är jag helt övertygad om. Du skall se att när du väl hittar dig själv så kommer du hitta en helt fantastisk person <3

  Puss och kram /Mams

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt mamma! PussPuss <3

   Radera